RLC-roosterreiniger is een bedrijf dat het belangrijk vindt om actief in te zetten op het beperken en verminderen van CO2 uitstoot. Door hier gedurende het gehele traject actief mee bezig te zijn zetten wij ons in om een zo klein mogelijke CO2 foodprint achter te laten. Met deze gedachten zijn we in 2020 begonnen met de CO2-prestatieladder.

Op dit moment zitten we op niveau 5. Bekijk de energie management/CO2-voetafdruk bestanden en het certificaat niveau 5 hieronder:

Voortgang en ontwikkelingen

2023

Ook voor komend jaar hebben wij onze doelen gericht op de bewustwording en reducering van onze CO2- Footprint.

2022

Met diverse actiepunten als het bewust kiezen tussen voertuigen, inzet HVO100 tot het maandelijks controleren van de bandenspanningen hebben wij in de categorie transport ruim -4792 liter diesel gereduceerd, totaal afgerond -17 ton CO2 uitstoot gereduceerd.

2021

Sinds de aftrap in 2020 hebben wij diverse acties ondernomen om onze CO2 uitstoot te reduceren. Wij zijn in een nieuw pand gesetteld dat vrij is van gas, en waar mogelijk gebruik maakt stroom dat wij zelf opwekken met onze 160 zonnepanelen. Uit de eerste analyses bleek dat vervoer en bijbehorende brandstof een grote post op het totaal is. Daarom hebben wij het eerste jaar ingezet op het verminderen van de uitstoot van deze categorie. Met diverse actiepunten als het bewust kiezen tussen voertuigen tot het maandelijks controleren van de bandenspanningen hebben wij in de categorie ruim 2600 liter diesel, en afgerond 15 ton CO2 uitstoot bespaard.

2020

Gedurende dit eerste jaar hebben wij ons op verschillende manieren ingezet om de bewustwording rondom de CO2 uitstoot te vergroten, en de uitstoot te verminderen. Door op onderstaande buttons te klikken kunnen de plannen en documenten bekeken worden.

Shopping Basket